Projecten

Project aan de Bak 

- In samenwerking met Biblionet -

Wat hebben we afgelopen maand aan een ontzettend gaaf project mee kunnen werken!

In het project ‘Aan de bak’ gaan kinderen van de bovenbouw basisonderwijs en jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs samen met inwoners aan de slag met uitdagingen, om antwoorden te geven op (maatschappelijke) vraagstukken vanuit regionale bedrijven en instellingen.

In twee maanden hebben ruim 100 leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs gewerkt aan challenges. Vanuit NNPF hadden we voor de kinderen de challenge: “Je klas plasticvrij!” Wat een leuke creatieve oplossingen zijn er door de kinderen bedacht en vol overtuiging gepitcht! Hier gaan we zeker verder mee aan de slag💚

Met dank aan projectleider Peter Doorn!

Petje af Eemsdelta (ver)kent talent

Leren door te ervaren, kijken op de werkvloer en geïnspireerd raken door rolmodellen. Ieder kind is al goed genoeg en kan alleen maar beter worden! Gastdocenten uit het bedrijfsleven verzorgen leuke en leerzame lessen bij de weekendschool van Petje Af. Daarnaast bezoekt Petje af bedrijven en instellingen in de omgeving. Elk blok van vier weken sluiten we af met een culturele excursie. Alles gebeurt onder begeleiding van een bevlogen Petje af team.

In de maand van januari mochten wij vanuit NNPF een les verzorgen over afval en recycling, ook brachten we Petje Af in contact met scheepsafvalinzamelaar Bek&Verburg in Eemshaven.