Lespakketten

Het plastic probleem is iets wat we uiteindelijk samen moeten aanpakken. Bij NNPF geloven we dat verandering begint bij jezelf. En hoe beter te beginnen dan met het creëren van bewustwording bij onze kinderen. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Samenstelling

De door NNPF samengestelde basisonderwijs lespakketten zijn op maat gemaakt voor verschillende leeftijdsgroepen. Ze zijn dusdanig samengesteld dat kinderen op een speelse manier door middel van educatieve spellen leren over de gevolgen van het gebruik van plastic.

De NNPF lespakketten zijn niet alleen leuk vormgegeven maar zullen de kinderen plezier geven in het leren over het klimaat! Van thema spelletjes voor de kleintjes tot uitgebreide participatie activiteiten voor de oudere kinderen.

Met de lespakketten willen we niet alleen de kinderen onderwijzen maar ook aanzetten tot het implementeren van plastic besparende maatregelen in hun eigen leven en hier eventueel uit voortvloeiende anti plastic- en opruimacties.

Ingegaan wordt op uiteenlopende onderwerpen zoals het scheiden van plastic tot de dieren die leven in de Noordzee en de wijze waarop plastic afval invloed heeft op hun bestaan. Als ouders zullen jullie jullie kind horen praten over de wijze waarop jullie consumeren en misschien wordt de hele buurt wel opgetrommeld om het straatvuil te gaan verzamelen!

Uitvoering

De lespakketten kunnen per onderwijsinstelling besteld worden en worden geleverd met een duidelijke handleiding voor docenten. Hebben jullie liever een lid van ons team voor de klas staan? Geen probleem! Wij geven ook persoonlijk les en hebben ruime ervaring met kinderen van alle leeftijden.

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten of direct een (proef)pakket bestellen?

Lespakketten voor hoger onderwijs zijn in ontwikkeling en zullen op korte termijn beschikbaar zijn.

Download onze educatie flyer