Publicatie van het boek 'Plastic bedankt!'

De laatste 200 jaar heeft de mens met baanbrekende revoluties de wereld veranderd. Met de uitvinding van plastic en het massale gebruik daarvan hebben we onszelf goed in de watten gelegd, maar we hebben de natuur tekort gedaan. Inmiddels is een nieuw tijdperk aangebroken, één waar de mens verantwoordelijkheid neemt voor de huidige staat van onze geliefde planeet.

Ben jij ook het overzicht een beetje kwijt hoe we in de plasticsoep problematiek verzeild zijn geraakt? En vooral: hoe we hier weer uit gaan komen? Het vandaag uitgebrachte boek ‘Plastic bedankt!’ geeft daar een antwoord op! De auteurs Heleen van Wijk en Janneke Kuiper gaan terug in de tijd en nemen het ‘leven’ van plastic onder de loep. Ze schetsen met dit chronologische verloop van plastic een begrijpelijk plaatje van de bekende afvalproblematiek. Ze maken zo op humoristische en toegankelijke wijze een verstaanbare brug naar de aangepaste wet- en regelgeving. Het boek zit vol interessante feiten over plastic en de wereld van afvalverwerking én deelt praktische tips voor een ieder die zich in wil zetten voor een schoner milieu.

Vandaag wordt het eerste exclusieve exemplaar van het boek uitgereikt aan Cas König, CEO van Groningen Seaports. Het havenbedrijf zet zich al jaren in om bewustwording te creëren rondom plasticsoep en recycling aan te jagen. Het boek is te bestellen via www.aboutmidori.com.

Over de auteurs

Janneke Kuiper en Heleen van Wijk zijn twee 'groene doeners' uit Noord-Nederland. Als bestuursleden van the Northern Netherlands Plastic Foundation maken ze zich hard voor bewustwording van de plasticsoep (in ruime zin) in de maatschappij. Ze doen dit altijd op hun eigen overtuigende wijze. In 2020 richtten ze 'Midori' op, onder deze naam schreven ze het boek 'Plastic bedankt!' dat de lezer meeneemt op reis. Een reis door de geschiedenis van plastics.

bron

 
Plastic Bedankt2