Leergang Circulaire Economie - Materialen en Grondstoffen kringloop

Leergang

Circulaire Economie

Materialen en grondstoffen kringloop

Met duurzame circulaire grondstoffen en materialen een maximale circulaire inrichting realiseren. Dat is exact wat het bedrijf Vepa in Emmen al jaren doen. Van modulair ontwerp, de keuze van (bio) grondstoffen, een productie zonder afval, onderhoud en hergebruik. Van lineair naar circulair produceren is in de gehele organisatie inmiddels volledig doordrongen. Het maakt Vepa als 100% Nederlands bedrijf, een van de koplopers in de meubelbranche. Hoe? Dat laten ze graag zien. Waarbij het ontwerpen en produceren van hun meubelen niet het enige is, ze zijn ook maatschappelijk betrokken! De focus ligt hierbij niet alleen op de aarde, maar vooral ook op de rol voor mens en maatschappij.

Het circulaire bedrijf genaamd OPNIEUW! sluit naadloos aan op het gedachtengoed van Vepa. OPNIEUW! dat 100% circulair als basis heeft en in zijn bedrijfsdoelen heeft opgenomen dat sociale winst en ecologische winst net zo belangrijk is als financiële winst, en daarbij gericht is op CO2 reductie, energiereductie en grondstofreductie.

Graag laten ze zien hoe ze dat doen. En wel bij en samen met Vepa in Hoogeveen. Eigenlijk een heel logische keuze. Immers samen kun je enorm duurzame stappen maken.

Het Drenthe College en NHL Stenden hebben gezamenlijk een Keuzedeel Duurzame Kunststoffen ontwikkeld. Dit Keuzedeel wordt gegeven aan verschillende mbo- instellingen. Er wordt stilgestaan bij hergebruik en keuze van (natuurlijke bio) grondstoffen en materialen. Tijdens deze tweede sessie van de Leergang Circulair gaan beide kennisinstellingen alles vertellen over de inhoud van het Keuzedeel en de samenwerking tussen beide instellingen!

Images

Datum

07 december 2022

Locatie

Vespa Circulair Centrum Emmen

Programma

15.00 uur - Optioneel rondleiding over de werkvloer bij Vepa/OPNIEUW

15.30 uur - Inloop (koffie/thee)

16.00 uur - Welkom door Vepa in de Fair Furniture Academy, lezing Circulariteit in de maakindustrie

16.30 uur - NHLStenden en Drenthe College; samenwerken
binnen het Duurzame Kunststof onderwijs

17.00 uur - OPNIEUW! Social return in inrichtings- en samenwerkingsprojecten

17.30 uur - Discussie, vragen en antwoorden, gevolgd door
Brainstorm- netwerk-, en ideeën borrel

18.00 uur - Einde programma

 

Locatie: Vepa Circulair Centrum

James Cookstraat 20, 7825AN Emmen

De zaal heeft fysieke capaciteit van 50 personen. Deelnemers van de eerste sessie krijgen een voorkeusbehandeling bij tijdig aanmelden. De tweede sessie is wederom ook digitaal te volgen.

Je bent van harte welkom!