Het woord aan Johnny Baron

 

Wat vind je leuk in het dagelijks leven?

Mijn werk. Lekker cliché, maar mijn werk is mijn passie en ik word ontzettend gelukkig van mijn werk en het sociale contact met de klanten. Ik heb een interieur winkel in Winsum en zit al 30 jaar in dit vak.
Naast mijn werk ben ik ook actief lid van de muziekvereniging de Bazuin uit Winsum.


 

Houd je je veel bezig met duurzaamheid?

Ja, maar ik was me daar heel lang niet zo bewust van. Als ik iets koop (een product, iets wat ik nodig heb) dan gebruik ik dat de rest van mijn leven. Ik onderhoud mijn spullen goed zodat ik het zo lang mogelijk kan gebruiken. Ik ben zuinig op mijn spullen en ik verspil niks, want dat vind ik zonde. Uiteraard scheid ik mijn afval en doe ik thuis wat ik kan om duurzaam te leven. Ik zou mezelf niet direct als een duurzame burger omschrijven, eerder een nuchtere burger.

Doordat ik een aantal jaren geleden mijn eigen interieur winkel heb geopend, kwam ik erachter hoe belangrijk ik duurzaamheid vind. We hebben bewust gekozen voor pvc vloeren zonder schadelijke bestanddelen, gordijnen van 100% gerecycled materiaal en tapijtgarens van oud visnetten. In ons assortiment vind je ook Marmoleum vloeren van het bedrijf Forbo. Deze vloerexpert heeft duurzaamheid zeer hoog op de agenda staan en een Marmoleum vloer bestaat voor 98% uit natuurlijke materialen. Dit product wilde ik per se in mijn winkel hebben!


Twee andere merken die ik ook graag in mijn winkel wilde hebben zijn A House Of Happiness en Vadain.
Zij lopen ook voorop en maken gordijnen van 80 tot 100% gerecycled materiaal.


We recyclen onze pvc snijafval via het Unilin Take Back programma en mijn moeder maakt tassen en kussens van de reststoffen. Leveranciers gaven eerder altijd plastic tassen aan ons, voor stofstalen die we aan onze klanten meegeven. Dit vond ik niks, daarom heb ik mijn moeder gevraagd of zij tassen wilde maken van reststoffen. Nu krijgen klanten de stofstalen mee naar huis in zelfgemaakte tassen van reststoffen. 

Het zijn bewuste duurzame keuzes die ik heb gemaakt voor Baron Interieur en ik ben van plan om mee te blijven te bewegen met zoveel mogelijk duurzame ontwikkelingen.